четвер, 19 листопада 2015 р.

Top Of The Rock, New York City


 Коли я опиняюсь в новому місті, мене завжди тягне відвідати в першу чергу якісь найвищі місця, звідки те місто буде видно як на долоні. Я отримую неймовірну насолоду, вдихаючи повітря з найбільшої висоти, відчуваючи себе над усім тим, з чим у всі наступні дні я буду знайомитись детальніше. Це допомагає в перший же день зорієнтуватись в масштабах, напрямках та відстанях, котрі доведеться подолати у пошуках всіх визначних місць. Також дає зрозуміти, які відстані є "walkable", а котрі без допомоги транспорту не подолати.

Звернувшись за допомогою у пошуках оглядових площадок в Інтернет, я зрозумів, що найрозумнішими порадами виявилися ті, котрі вели в низку ресторанів, що розміщені на найвищих поверхах хмарочосів. Логічно, за вартість вхідного квитка на Empire State Building можна випити непоганий коктель чи каву з десертом, насолоджуючись тими ж видами, ще й сидячи за столом! 
Проте, це нам не підійшло з ряду причин: по-перше, така перешкода, як товсте скло є критичною, а по-друге, можливості пересідати що-п'ять хвилин за різні столи для спостереження різних сторін мабуть не було би. 

Отже, наш вибір впав на observation deck "Top Of The Rock" на даху Рокфеллер-центру. 



Вхідний квиток для дорослих вартує $32, для дітей (6-12 років) $26, та для осіб старших 62-х років $30.
Можна придбати Premier Pass за $37, куди окрім вхідного квитка ще входить сувенір, цифрове фото та карта з позначеними назвами будинків, котрі потрапляють в поле зору.
Також квитки, котрі додатково включають вхід в музей мистецтв Рокфеллерського Центру по $44, і такі, які позволяють піднятись двічі на день, по $47.


На вході доведеться пройти перевірку через металодетектори, як в аеропорту при проході контролю на безпеку. То ж потурбуйтесь, щоб у ваших сумках не було колючих та ріжучих предметів. Також чомусь не дозволяють проносити фото-штативи, що є дуже неприємним для фотографів в вечірній час.


Прохід до ліфтів пролягає через галерею, де можна коротко ознайомитись з історією будівлі.


А фото, про яке вище згадувалось є ось таким: ви зображаєте будівельників-висотників під час будівництва хмарочосу, сидячи на балці над обривом ;) (відоме фото "Обід на хмарочосі")









Далі буквально декілька хвилин на швидкісному ліфті і ВУАЛЯ! 









Від перших вражень перехоплює дихання.
 Через декілька хвилин воно нормалізовується і вам вже не страшно буде підійти до краю балкону...






































Чесно кажучи, не хотілось звідти йти. Як було би круто дочекатись темноти, щоб поспостерігати ще за нічним Нью-Йорком...

Top Of The Rock, ми обов'язково до тебе повернемось наступного разу!!!



By Roman Holub.

Немає коментарів:

Дописати коментар