пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Трансфер в Дахаб для божевільних*

Звісно, мені хочеться написати про два неймовірних готелі, в яких ми жили, про Турдом, про мега ефективне поєднання роботи з відпочинком, про цікавих тренерів, про вечірні розваги і нашу офігєнну команду, ні!, навіть сім’ю - нашу чудо МЕРЕЖУ! Саме це все буде дарувати мені ейфорію в будь-якому місці в будь-якому куточку світу, навіть якщо це не буде Rixos ))
Та цього разу додалося щось таке, що навіть змінило мене до певної міри (не буду заглиблюватися в психологічні хащі)). Цим «чимось» був Дахаб.


Коли в перший раз в житті стаєш на дошку для віндсерфінгу і тобі це вдається!!! Коли нерівномірна засмага. Коли забуваєш, що хочеш їсти, пити і спати. Коли тебе фотографують несподівано в перекошеній бандані і кумедній позі, а тобі все одно, бо погляд горить і щоки болять від постійної посмішки. Коли на третій день тренувань  проходиш всю лагуну, жодного разу не падаючи у воду і вважаєш це особистим шаленим рекордом, всім досягненням досягнення! Саме тоді розумієш, що живеш. Живеш на повні груди, на широку ногу, в кайф, безтурботно і як там ще можна жити, щоб круто! Саме там забуваєш всі умовності і стереотипи, всі негаразди і напряги галасливого міського життя.



Це був ліричний відступ. Тепер трошки по суті )
Дахаб - це не місто; це море, пустеля, люди і атмосфера. Абсолютно нетуристичний курорт, тут практично немає випадкових людей. В кожного своя особлива мета. У списку відповідей на «чому Дахаб?» першою в мене була б – море. Віндсерфінг, кайтсерфінг, вейкбординг, дайвінг, фрідайвінг, снорклінг, моторні човни, катери і просто валяння на пляжі з інопланетними пейзажами навкруги.


Цікава особливість Дахабу – основна маса тих, кого ми зустріли не відпочиває тут. Вони тут живуть. Місяць, півроку, рік, десять років… Ніколи б не подумала, що в Єгипті можна жити десь крім готелів, бажано п’ятизіркових, бажано з all inclusive. І от я зустрічаю всіх цих щасливих людей і розумію, що щасливими їх робить життя в Дахабі. Тут працюють, тут займаються спортом, тут народжують дітей і виховують їх вільними від зайвостей «реального» світу.


Рай фрілансера – зняти квартиру або цілу вілу, їздити на велосипеді на ринок за продуктами, готувати собі чудо вечері або ж харчуватися в місцевих кафешках, де ціни адекватні, і страви смачні (варто обирати кафе з виходом до моря і лежаками – ви в воді , поки готуються страви). Плавати в ультра прозорому морі, освоїти нові види спорту, займатися йогою, малюванням, танцями і навіть підівчити іноземні мови. 


Я думаю, тут саме те місце, де можна зазирнути в себе, впорядкувати думки, розкрити таланти, умиротворитися і побачити всю картину в цілому. Tranquility і dolce far niente.



До вражень від моря додам ще одне важливе – враження від Blue Hole. 130-метрова вертикальна підводна печера, оточена кораловими рифами, один з найвідоміших дайверських спотів у всьому світі. Ну і найнебезпечніших, хоча це стосується шалених дайверів )). Ми ж просто над нею поплавали з масками і відчули всю силу і таємничість невідомої безодні під собою. 


Додатковий бонус до моєї і так вже до краєчків наповненої чаші емоцій – переміщення по Дахабу на пікапах. По бездоріжжю, на шаленій швидкості, сидячи на чому попало, вітер в обличчя, море з одного боку, дивовижні гори – з іншого. Реакція на це все – нестримний сміх від захоплення!




Що крім моря? Пустеля, бедуїни – інший світ, навіть інша планета. Поїздка на пікапах вглиб, між гори і піски, що зливаються в один колір з небом, коли починає вечоріти.



Бедуїнський вечір навколо вогнища, баран, запечений під землею, смачнючий чай і танці під співи місцевих талантів, прогулянка до місцевого ексклюзиву – водоспаду в горах (і таке буває!).





Ще одне колоритне місце – дахабський ринок. 


На мінімальній площі шалений асортимент всього!!! Овочі, фрукти, торти, закрутки, борщі, оселедці під шубами, пиріжки, рулетики і компоти; яскраві єгипетські шарфи і купки секонд-хенду, прикраси і різні дитячі дрібнички. Місцеві жителі приходять сюди не лише пошопитися, а навіть більше поговорити, дізнатися новини, просто потусуватися. 


На жаль, не встигла скуштувати місцевих наїдків, бо хотілося більше побачити, пофоткати і ще прогулятися вздовж берега.




Неймовірно вдячна Равілю Хамітову за натхнення і за переведення (практично за руку) до іншої реальності. Дуже хотілося б розповісти більше, але для цього потрібно зануритися глибше – і в прямому, і в переносному значенні. А поки що я залишаюся з новими яскравими мріями, які на очах перетворюються в досить конкретні плани. До скорої зустрічі, Дахаб!


* Історія про те, як я везла до Єгипту повну валізу вечірніх суконь і підборів, бо заброньовані готелі були делюкс класу, і як проходила половину часу в твердій від морської солі спідниці і пляжних тапках, не понижуючи при цьому градус щастя!

Оля Осипенко

Немає коментарів:

Дописати коментар