четвер, 26 листопада 2015 р.

Captain Ben Bracco's Seafood Market

361 Woodcleft Ave. Freeport, NY 516-378-6575

На четвертий день нашої подорожі до Нью-Йорку ми подумали, що не Мангеттеном єдиним! ) Жили ми на Лонг-Айленді, то ж вирішили проїхати його з півночі на південь. Слів не вистачить на те, щоб описати красу цього острова. Драматизму додають осінні червоні та яскраво жовті кольори, якими ця місцевість просто горить.

Доїхавши до південної частини острова ми потрапили в селище Фріпорт, де не змогли не зупинитися. Яскравий сонячний день якось раптово перетворився в похмуру сірість, і саме в цей момент ми опинилися на Nautical Mile – дорозі, що проходить вздовж Каналу Вудклефт у Фріпорті. Цю місцевість важко назвати туристичною в таку пору року. Проте, самотність і тихе запустіння додає неабиякого шарму цьому рибальському селищу. Дивне поєднання ресторанів і човнів, відкритих барів і рибних ринків, стародавні ліхтарі вздовж широкої вулиці та постійний запах моря і сирої риби – це Фріпорт, історія якого сягає ще 1600-х.


Місцева історія густо приправлена байками про колоніальних контрабандистів та гонщиків рому. І все ж, процвітання селищу принесла устрична промисловість.  В 19-20 століттях набережна стала домом для верфей, комерційних риболовних флотів, рибних ринків і ресторанів. Фріпорт проголосив себе «Корабельною та риболовною столицею Сходу».

І не дарма! Багато жителів Лонг-Айленду купують свіжу рибу виключно на одному із старих і поважних ринків на Nautical Mile. Це ще що! Саме тут роблять свої закупки оптовики з Фултонського рибного ринку – найбільшого і найстарішого ринку Нью-Йорку. 




Ми мали на меті відвідання конкретного рибного ринку - Captain Ben Bracco's Seafood Market. Історія цього ринку налічує майже 90 років! В 1929 Бен Бракко емігрував до США з Трієсту, що в Італії і придбав риболовного човна у Фріпорті. До 1950 р. човен плавно перетворився в невеличкий ринок, колись відомий як Рибний ринок капітана Бена. Поступово ринок став одним із найбільш відомих на східному узбережжі, а також крупним постачальником Фултонського рибного ринку Нью-Йорка.

 Згодом ринок породив бар на набережній - Bracco's Clam & Oyster Bar. 


Ми приїхали з метою придбати свіжої sea food на вечерю. Але залишилися значно довше )) Особисто я зробила мінімум 4 кола по магазину, поки не усвідомила, що це все реальне (так, я з камерою, є ще відео))) 


Ціни тішать надзвичайно навіть українські гаманці! (як же я хочу такий ринок в Тернополі!!!).


Kingfish (хто його зна, що за риба) – $6,99 за фунт (приблизно 450 грам)
Лосось - $6,99 за фунт
Омари - $22 за 3 штуки (вбийте мене!!!)
Мідії – $3,99 за фунт
Супер колосальна креветка (там справді так написано!) - $21,99 за фунт
Колосальна креветка – $18,99
Гігантська креветка – $14,99
Далі ще кілька менших і просто середня креветка (в нас їх продають як величезних) – $10,99
Устриці – 14,99 за дюжину




2 поверхи басейнів з омарами! Щастя може бути навіть в такому вигляді )


Поки ми роздумували, що б такого купити додому, нам запропонували перекусити. Прямо тут, в магазині, готують найпростіші страви з морепродуктами, і тут є їх можна з"їсти за одним із таких столів. Ми взяли 3 різних супчика - manhattan clam chowder, seafood bisque і new england clam chowder. Надзвичайно смачно і поживно!
Але на цьому ми не зупинилися )) Далі пішли coconut shrimps та fresh calamares з різноманітними хоуммейд соусами. Тут ми вже відчули, що вечеря, можливо, буде зайва ))


І все ж, хто при свідомості піде з рибного ринку, не скуштувавши свіжих устриць??

Це було верхом блаженства і оскільки після цього я не відразу прийшла до тями, морепродукти на вечерю вибирали чоловіки ))


Оля Осипенко



Немає коментарів:

Дописати коментар