середа, 18 листопада 2015 р.

Київ-Нью-Йорк з Air France.

Летіли ми якось до Америки. Море вражень, звісно. Море фоток та історій. 
Не можу не виділити окремою темою розповідь про переліт до Нью-Йорку. 
Оскільки дехто тут шалений фанат літаків, вибирали не ціну і навіть не дати, а Airbus A380. То ж, полетіли з Air France. 
Сегмент Київ-Париж пролетіли на А320. Здивувала 100%-на загрузка борту. При тому, майже всі пасажири летіли транзитом в США чи Канаду. 


Міжнародний аеропорт Руассі-Шарль де Голль при своїх велетенських розмірах надзвичайно простий в користуванні. Виходите з літака, прикладаєте свій посадковий до спеціальної інформаційної штуки і за секунду маєте шлях до вашого гейту на екрані. Зв'язок між терміналами здійснюється за допомогою безплатних автобусів-шаттлів, а також лінією метрополітену.


Якщо маєте багато часу, можна повалятися. Справді дуже зручно! ) Ми мали цілих 4 години, то ж і полежали, і походили, і пофоткали.


Вказівники гейтів - в людський ріст. Неможливо не побачити. Біля кожного крісла в залі очікування розетка для зарядки гаджетів. Є місця для куріння, оформлені у вигляді зеленої зони )


А потім ми побачили ЇХ. Красунчиків, ідеально складених і величних. Так, я про Airbus A380. Їх було багато, вони манили своїми скаженими розмірами (майже по Фройду).


Одне лише крило такої пташки виглядає за розмірами як цілий попередній літак А320. А процес заправки пальним - як епізод з "Війни світів".


В салоні класично зручно і якісно. Екрани, на яких можна дивитися фільми, слухати музику і відслідковувати політ вашого літака, навушники, маска для сну, пледик, подушечка.


Нам пощастило встигнути обрати найзручніші місця, хоч для цього і довелося вставати о 3-й ночі, оскільки онлайн реєстрація на цей рейс відкривається за 30 годин до вильоту.
Коли я сіла і не знайшла перед собою екрану, подумала про сумнівність переваг таких місць. Але потім порилась і видобула рухомий телевізор з підлокітника )


Сніданок в А320 був смачний, але класично літаково-сухомятний )


А от обід в А380 потішив більше. 2 варіанти меню на вибір, закусочки, досить непоганий перелік напоїв - soft, apéritifs, wines, beer, hot beverages, digestif & liqueur.


Оскільки політ тривалий, годують і другий раз - light meal before arrival.


Протягом всього польоту відкрита зона самообслуговування з напоями.


А ще - надзвичайно ввічливий crew, цікава подача правил перед польотом (https://www.youtube.com/watch?v=0N3J6fE-0JI) і чудо слоган компанії - France is in the air.
І що тішило найбільше, під час зльотів і посадок ніхто не плескав і не кричав "ура!!!" (хочу літати в Єгипет через Париж)))

Оля Осипенко

Немає коментарів:

Дописати коментар